INSIDE FREEDOM
/


Innerlijke vrijheid staat voor onafhankelijk geluk!

 

You allways take the wether with you

Toen dit nummer van Crowded House uitkwam, zong ik het luidkeels mee. Ik had geen idee of ze dit ermee bedoelden, maar voor mij stond het voor het feit dat je op de vlucht kan slaan voor verdriet of angst, maar waar je ook heen gaat, je neemt het altijd met je mee!

 


Je ellendig voelen

Ben je verdrietig of bang, of wat voor nare emotie dan ook, dan kan je van alles proberen te doen om het maar niet te hoeven voelen. Maar zolang je die narigheid in je hebt, zal het bij je blijven waar je ook gaat! Dus is hier het beste advies: doe iets aan dat gevoel!

Maar je neemt ook het mooie mee!

Everywhere you go, you allways take the weather with you! Laat het dus maar beter mooi weer zijn  .

Natuurlijk geldt dit ook voor de mooie gevoelens. Als je je gelukkig voelt van binnen, dan heb je dat bij je. Ongeacht waar je heen gaat! Heb je geleerd om van jezelf te houden, dan neem je die liefde dus mee en kan je genieten van je innerlijke kracht!

Tips om je fijn te voelen

Maar hoe kan je jezelf goed laten voelen? Natuurlijk is het niet altijd eenvoudig om zomaar even om te schakelen van je rot voelen naar fijn. En uiteraard hangt het ook af van wat de reden was om je zo te voelen. Maar er zijn een paar dingen die je praktisch altijd toe kan passen en die je misschien kunnen helpen!

  • Denk in mogelijkheden in plaats van alleen maar kijken naar wat niet kan!
  • Trek een vrolijk gezicht. Op de één of andere manier geeft het je zelf al een fijner gevoel. En de mensen om je heen reageren vaak spontaan veel vriendelijker. Je wordt zomaar door wildvreemden toegelachen..
  • Neem even tijd voor jezelf en gebruik die ook om uit te rusten, om te mediteren of bijvoorbeeld een lekker bad te nemen. Doe gewoon even echt iets fijns voor jezelf waar je rust uithaalt.
  • Onderneem iets wat je graag doet en het liefst op de kinderlijke manier. Dans lekker in de rondte in je kamer, zing knoerthard mee met je lievelingsmuziek of verlies jezelf gewoon even in een leuk spel (ja hoor, mag van mij best op de computer…). Jammer wat anderen ervan vinden, jij vindt het lekker leuk. En positieve energie heb je nu gewoon even nodig!
  • Bel met een vriendin op de ouderwetse manier en ga lekker kletsend op de bank hangen, met een lekkere dampende kop thee. Nu alleen even ervoor zorgen dat je niet alleen in klaagzangen beland, maar verzin iets leuks om samen te gaan doen, bijvoorbeeld.
  • Kortweg gezegd: doe iets wat je positief beïnvloedt!