INSIDE FREEDOM
/


Innerlijke vrijheid staat voor onafhankelijk geluk!

 

Goed zorgen voor je lichaam: het maakt je gelukkig!

Van jezelf houden tot uiting brengen kan heel goed door goed voor jezelf te zorgen. Gezond eten, lekker bewegen: je kent het hele verhaal wel. Maar daarnaast betekent een gezond lichaam ook een fijne basis voor je algehele welzijn! Of we nu willen of niet: alles is toch met elkaar verbonden. Geest, energie, lichaam en ga zo maar door. Alles met elkaar vormt JOU!


Lichaamsverzorging

Probeer tijd te nemen voor de verzorging van jezelf. Niet snel even gedachteloos je tanden poetsen en een plens water in je gezicht. Doe het met liefde! Voel hoe je mond opfrist van een heerlijke tandpasta. Voel de aangename temperatuur van het water waarmee je je wast. Ga je douchen? Geniet van het water dat langs je heen glijdt. Stel je voor dat alle nare dingen (zowel lichamelijk als in je hoofd) op deze manier van je afglijden en bedenk vol liefde dat je het verdient…

Zoek rustig naar een lekker geurtje in bad

Hoewel ruiken nooit mijn sterkste kant is geweest, heb ik ooit op een party een heerlijke geur gekocht voor in bad. Het heette zoiets als ‘surprise’ en wat de geur nu precies inhield, vond ik ook moeilijk te bepalen. Maar man, o man, wat was dát een heerlijke geur. Het geurtje gebruikte ik echt als een extraatje. Als ik even heerlijk in bad kon gaan liggen genieten, dus. Ga ook op zoek naar een geur die je echt blij maakt!

Rustig afdrogen

Zelfs het afdrogen kan je gebruiken om even jezelf te vertroetelen. Maak er een soort massage van. Ervaar de aanraking van de handdoek als een geruststellende streling. Neem er lekker even de tijd voor. Vind je de handdoek te hard of juist te zacht? Hou hier rekening mee bij het wassen. Gebruik een wasverzachter (of juist niet, dus) of hang de was lekker buiten te drogen.

Ritueel

Heb je een bepaald tijdstip in de week even rustig de tijd? Plan deze dan in als vast tijdstip waarop je even aan jezelf alle aandacht kan geven. Maak van je douche- of badbeurt een heerlijk ritueel met heerlijke geuren, lieve aanrakingen (met je partner kan natuurlijk ook) en vooral ook genoeg tijd. Sluit het af met een momentje genieten van je lievelingsboek (bijvoorbeeld) en een kopje thee. Misschien weet je zelf nog wel hele andere fijne toevoegingen te bedenken. Je kan de mensen om je heen kwijt raken doordat je te weinig tijd aan ze besteedt. Maar dat kan ook met jezelf! Sta daar maar eens bij stil .